Ένα site για Εκπαιδευτικούς. Το δικό σου site για την Εκπαίδευση.

Εύη Λεγάτου: Βιογραφικό

Λίγα λόγια για μένα και το site…

Ονομάζομαι Εύη Λεγάτου και είμαι εκπαιδευτικός. Ασχολούμαι ενεργά τα τελευταία 13 χρόνια με τον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, αλλά και της Θετικής Ψυχολογίας. Αυτής της εκπαίδευσης που μας κάνει καλύτερους, που μας δίνει φτερά και μας ανοίγει δρόμους. Αυτής της Ψυχολογίας που δεν στέκεται στο παρελθόν, αλλά μας δίνει εργαλεία πρακτικά για το μέλλον. Πιστεύω ακράδαντα ότι η διδασκαλία και η ψυχολογία πάνε χέρι χέρι, ανατροφοδοτούν και εμπλουτίζουν η μια την άλλη, εξελίσσουν και εξελίσσονται η μια από και χάρη στην άλλη.

Το εφαλτήριό μου ήταν το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου και σπούδασα την Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία, και ακολουθούν έως σήμερα και άλλοι επιμορφωτικοί χώροι. Διδάσκω τα τελευταία 10 χρόνια σε Κέντρα Ξένων γλωσσών, κάνοντας μαθήματα σε τμήματα αλλά και ατομικά. Έχω εργαστεί για και συνεχίζω να συνεργάζομαι με γνωστούς εκδοτικούς οίκους, που κυρίως δραστηριοποιούνται στο κομμάτι της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθώ σεμινάρια συγγραφής και διδασκαλίας.

Εύη Λεγάτου
Εύη Λεγάτου

Όλα όσα έχω να μοιραστώ είναι το απόσταγμα της εκπαίδευσης που έλαβα και συνεχίζω να λαμβάνω, αλλά και της προσωπικής μου εμπειρίας από την ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση μικρών μαθητών και την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Στον δρόμο της δια βίου μάθησης διασταυρώθηκα με το life coaching. Εφαρμόζοντας τις αρχές της προπονητικής ζωής και στον επαγγελματικό μου στίβο, ανακάλυψα την εξαιρετική σημασία της στοχοθεσίας και της ανάληψης δράσης. Η πρώτη χωρίς την τελευταία δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση. Και επειδή η σχέση κάθε διδάσκοντος είναι πολύπλευρη- με το υλικό, τους διδασκόμενους, τους συναδέλφους, το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον – αυτός ο τόπος έχει αντικείμενο και λόγο ύπαρξης.

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος απευθύνεται σε όσους άμεσα ή έμμεσα ενδιαφέρονται να μάθουν και να χρησιμοποιήσουν μεθόδους που εφαρμόζω και αποδεικνύονται αποτελεσματικές κατά την διάρκεια της διδασκαλίας αλλά και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις που αναπτύσσουμε με τους διδασκόμενους. Στόχος μου είναι να μοιραστώ με τους συναδέλφους δασκάλους και καθηγητές, που ασχολούνται όχι μόνο με την διδασκαλία μιας ξένης γλώσσας αλλά και με την διδασκαλία γενικότερα και την προσπάθεια να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους – σε όποιο αντικείμενο-, δοκιμασμένες τεχνικές και βήματα για μια καλύτερη διδακτική εμπειρία για τους ίδιους και τους μαθητές τους. Στο legacylegatou.gr μπορείτε να διαβάσετε άρθρα που θα σας εξελίξουν και θα σας ωφελήσουν ως καθηγητές, ώστε οι μαθητές σας να σας σκέφτονται πάντα με σεβασμό και αγάπη. Ευελπιστώ στην διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης για το τι εστί Εκπαίδευση, που θα εμπεριέχει κομμάτια του Coaching και θα συγκεράσει με τρόπο πρακτικό τις βασικές αρχές της Επιστήμης της Θετικότητας. Σαφώς ευπρόσδεκτοι εδώ είναι όλοι όσοι αγαπούν την Παιδεία.

Σας εύχομαι μια ευχάριστη περιήγηση και μια συνακόλουθη ακόμη πιο ευχάριστη εμπειρία σε αυτό το site! Είμαι σίγουρη πως μαζί θα μοιραστούμε κοινές εκπαιδευτικές εμπειρίες, θα ανταλλάξουμε συμβουλές, θα αντλήσουμε δύναμη, αλλά κυρίως θα εμπνευστούμε και θα εμπνεύσουμε. Άλλωστε η διάδραση και το διδάσκειν αεί διδασκόμενος είναι αναπόφευκτα. Είθε ως καθηγητές να γίνουμε οι γέφυρες που ονειρεύτηκε ο Καζαντζάκης· ως γονείς να γίνουμε τα πρότυπα του Bandura· ως μαθητές δια βίου να χτίσουμε τις σχέσεις με εμάς και τους άλλους σύμφωνα με τις αρχές του Seligman. Μόνο έτσι η Εκπαίδευση θα έχει την θέση που της αρμόζει στις καρδιές όλων μας: εάν αντιληφθούμε το νωρίτερο δυνατόν πόσα μπορούμε να πραγματώσουμε μέσω της καλής εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όταν κατανοήσουμε την αξία της στοχευμένης Παιδείας, του πεπαιδευμένου ανθρώπου και του εξαιρετικού εκπαιδευτικού και βάλουμε τα δυνατά μας για να προάγουμε αυτά τα αγαθά, η αυτοπραγμάτωσή μας θα είναι το σπουδαιότερο κέρδος μας.

Εύη Λεγάτου
legacylegatou.gr