Ένα site για Εκπαιδευτικούς. Το δικό σου site για την Εκπαίδευση.

Εσύ, ξέρεις τι είναι η Φωτοανάγνωση;

hero6 susan q yin 2JIvboGLeho unsplash - Εσύ, ξέρεις τι είναι η Φωτοανάγνωση; - Legacy Legatou

Πόσες φορές δεν αναρωτήθηκες κι εσύ σαν μαθητής/τρια ή κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σου ζωής εάν υπάρχει μια μέθοδος που να σε βοηθά να μελετήσεις πλήθος βιβλίων, άρθρων, ερευνών όσο το δυνατόν γρηγορότερα! Και πόσες φορές δεν σκέφτηκες να μπορούσαν οι καθηγητές σου στο σχολείο να σε μυήσουν σε μια τεχνική που να σε κάνει να διαβάζεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και παράλληλα να κατανοείς!!
Όπως σίγουρα θα κατάλαβες αυτό υπόσχεται να κάνει η Φωτοανάγνωση. Ή αλλιώς η γρήγορη ανάγνωση/φωτογράφιση των όσων διαβάζουμε. Η εν λόγω μέθοδος μπορεί να αποβεί πολύ βοηθητική τόσο για σένα όσο και για τους μαθητές σου καθώς υπόσχεται -και πραγματοποιεί- σε βάθος κατανόηση των όσων αναγνώσκει κανείς, όταν εφαρμόζεται συστηματικά.
Πώς όμως μπορείς να φωτοαναγνώσεις κι εσύ; Σε αυτό το άρθρο θα σου μάθω τα μυστικά της συγκεκριμένης τεχνικής, όπως μου τα δίδαξε κι εμένα η ψυχολόγος κυρία Βασιλική Γιαννακοπούλου.

Η Φωτοανάγνωση λοιπόν αναφέρεται στα εξής:

  • Ταχεία ανάγνωση
    Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα κείμενο φρόντισε να διαβάσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς τις γραμμές του. Αν τυχόν χάσεις μια λέξη μην επιστρέψεις, αφού στην πραγματικότητα όταν διαβάζουμε ένα κείμενο ενδιαφερόμαστε για το συνολικό του νόημα. Ακόμη, είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να θυμόμαστε αργότερα την κάθε μεμονωμένη λέξη. Σε αυτό θα σε βοηθήσει ένα οπτικό βοήθημα, δηλαδή ένας χάρακας ή το δάχτυλό σου που καλείται να κρατάει τις γραμμές, αλλά έτσι ώστε να μην σου αποσπά την προσοχή.
    Δεν είναι ανάγκη να το σέρνεις σε κάθε λέξη, μπορείς να το χρησιμοποιείς μέχρι τη μέση κάθε γραμμής, στην αρχή ή το τέλος της. Εάν χρησιμοποιείς δείκτη και μεσαίο δάκτυλο για να «μαρκάρεις» μερικές λέξεις, σχηματίζεται το σήμα της νίκης πάνω στην σελίδα σου. Επιπλέον βοήθεια θα σου προσφέρει και ένας βιβλιοστάτης που κρατάει το βιβλίο σου σε απόσταση περίπου σαράντα πέντε μοιρών από τα μάτια σου. Η απόσταση αυτή επιτρέπει να βλέπεις καθαρά και τις δύο σελίδες του βιβλίου σου.
lockIcon - Εσύ, ξέρεις τι είναι η Φωτοανάγνωση; - Legacy Legatou

Το περιεχόμενο είναι μόνο για συνδρομητές

Κάνε εγγραφή στο Newsletter για να ξεκλειδώσεις το περιεχόμενο.

Loading...

Σ' ενδιαφέρει επίσης…